Klolsning

Veterinærhøgskolen har i samarbeid med NGK og NESK funnet en sammenheng mellom enkelte gener og forekomsten av kloløsning.

Forskerne arbeider nå videre for å se om det kan utvikles en gentest som gir uttrykk for sannsynligheten for for kloløsning. For å komme videre i arbeidet med utviklingen av en slik test trengs flere blodprøver.

Disse blodprøvene skal brukes for å validere og kvalitetssikre den testmetoden som er under utvikling. Det trengs prøver fra friske hunder over 8 år, samt hunder med påvist kloløsning.
Ønsker du å bidra for å få utviklet denne testen må du gjøre følgende:
• Dra til veterinær og få tatt en blodprøve fra hunden din.
• Send blodprøven til blodtypelaboratoriet ved Veterinærinærhøgskolen. Sammen med blodprøven må det følge en attest fra veterinæren som bekrefter at hunden har/ikke har kloløsning.
• Sammen med prøven skal også følgeskjema for blodprøver sendes inn. Dette finner dere her.
• Prøven sendes til følgende adresse:

Veterinærhøgskolen (NMBU), Blodtypelaboratoriet hund, Pb 8146 Dep, 0033 Oslo.

For de av dere som bor i Osloområdet har avlsrådet i NGK gjort en avtale med en veterinær som kan gjennomføre blodprøvetakingen kostnadsfritt. Ta kontakt med avlsrådet på følgende epostadresse: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., så videreformidler vi informasjon om tid og sted for gjennomføring.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!