Helseundersøkelse for Gordon setter

NGK jobber som de fleste er klar over sammen med NESK  med et helseprosjekt som blant annet har til formål å utvikle en gentest mot kloløsning. I den forbindelse trenger klubben større kunnskap og mer data som omhandler rasens helsestatus. NGK ønsker derfor å gjennomføre en ny helseundersøkelse for på komplettere og sammenligne med de undersøkelsene som allerede er utført.

Målet vårt er å gjennomføre en ny spørreundersøkelse i løpet av senhøsten 2022/tidlig vinter 2023, som vil gi oss en ny og oppdatert status vedr. Gordon setterens helse.

Vi håper på velvillighet fra våre medlemmer, og beklager den ekstra jobben det måtte medføre for noen av dere. Men for at vi skal kunne gjennomføre en så grundig undersøkelse som mulig, er vi helt avhengig av at dere som blir plukket ut, tar dere tid til å svare. Dette vil gi oss verdifull informasjon som vil hjelpe oss i det videre arbeidet for å fremme det beste for rasen vår, gjennom sunn og god avl.

Undersøkelsen vil bli gjennomført på den måten at hundeeierne som skal svare, vil få tilsendt en link til spørreskjemaet pr. epost eller pr sms. Undersøkelsen kan besvares både på pc, nettbrett og telefon. Dersom samme eier har flere hunder som er med blant de tilfeldig utvalgte hundene, vil han/hun motta separate svarlinker for hver hund.

Det er hunder født i 2012 til og med 2015 som er grunnlaget for et utvalg tilfeldige hunder som skal besvare undersøkelsen.

Dersom de utvalgte som delta i undersøkelsen har spørsmål til undersøkelsen, kan disse rettes til Pål Anders Wang (palanderswang@gmail.com/tlf 41 58 49 07) eller Arild Dahl (bukkafjellet@gmail.com/ tlf 99 36 77 37)

Klubben vil etter hvert trekke ut en del fine premier blant de som besvarer undersøkelsen.

På forhånd tusen takk alle sammen!

Relaterte artikler

Meny