I Ljørdalen, Trysil kommune finner du Drevfjellet og på Drevfjellet ligger Sundløfsstugua, også kjent som Gordon Castle. Et lite paradis for aktiviteter for fuglehund.

DSC 1067 1024x576


Anlegget eies av Statskog, men disponeres av Norsk Gordonsetter Klub. Totalt er det seks hus på plassen. Fire av disse er reist på dugnad av NGK. Selve Sundløfsstugua er det største bygget med overnattingsplasser, stor stue, kjøkken og et lite rom for vask av kroppen om det blir mange dager på fjellet. Tre mindre hus er også for overnatting, mens de to siste er aggregathus og utedo. Totalt er det 26 sengeplasser på plassen. Vann hentes fra bekken via en elektrisk vannpumpe på hytteveggen. Strøm til alle hyttene kommer fra et dieselaggregat i aggregathuset. Det er også opparbeidet en stor parkeringsplass forran husene og en hyggelig bålplass midt på tunet.


Historie
Det sies at Sundløfsstugua først ble bygg for svenskekongen på tidlig 1900-tallet for at han skulle få et lettgått jaktterreng med mye fugl. NGK startet leien av terreng og hus i 1995. Utallige dugnadstimer har gått med for å få Gordon Castle slik vi ser det i dag. En iherdig innsats for at medlemmer, og ikke-medlemmer, skal få nye av dette fantastiske området.


Ljørdalsterrenget, Drevfjellet
Opprinnelig leiede NGK klubben ca 70 000 mål som treningsterreng og terreng for jaktprøver og andre arrangementer. Terrengstørrelsen har etter dette blitt noe mindre da klubben så at terrenget Smolkjølen ble lite brukt. I dag leies ca 50 000 mål med lettgått, varierende og vakkert høyfjellsterreng. Det kan med enkelthet går 5 jaktprøvepartier i fjellet på en dag uten at disse støter på hverandre. Rypebestanden varier, som alle andre steder, noe fra år til år. Generelt sett er det dog meget godt med fugl i terrenget. Gordon Castle ligger på ca 920 m.o.h og terrenget høyeste punkt, Skjærhøa, finner man på 1025 m.o.h. Det er med andre ord ikke de store høydeforskjeller, noe som gjør terrenget til et fantastisk og oversiktlig sted å drive fuglehundaktiviteter.


Arrangementer
Det er en god tradisjon for arrangementer på Gordon Castle. Hver år arrangeres det tre jaktprøver på høsten, treningssamlinger, instruksjonssamlinger for føring av hund i fjell og andre aktiviteter på plassen. Historisk har det også være sommersamlinger for barn, dressurkurs, takseringskurs, GPS-kurs, hundeutstillinger og til og med gastronomikurs på Gordon Castle. Mulighetene er med andre ord mange. Se under aktivitetskalenderen i fanen til venstre for oppdatert liste over hva som skjer i år.


Dugnad
Hver år arrangeres det dugnad. Her gjennomføres små og store tiltak for at Gordon Castle skal holdes vedlike. Normalt avholdes dette en helg i juli. Klubben ønsker alle med et hjerte for stedet velkomne til dette. En liten innstas for det store fellesskap. Informasjon om dugnader legges ut på denne hjemmesiden.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd