Rørosviddas Ante – ny Norsk Jakt Champion (NJCH)

Rørosviddas Ante fikk 1. VK m/CK på Fosenprøven lørdag 26. februar 2022 og fikk da det siste som manglet for sitt jaktchampionat.

Vi har spurt eier av Ante, Steinar Einvik, om han kan skrive noen ord om sin nyblivne jaktchampion:

Ante er nettopp fylt 4 år gammel og er etter NJCH Rørosviddas Cera F og NMD-13 Porsangerviddas Black Hunter. Ante er fra et kull hvor alle ble premiert i UK, og søster Tatra har gjort seg bemerket i VK i tillegg til Ante.

Ante var tidlig jaktmoden, hadde ca 150 egne stander før sin første prøvestart. Han fikk 1 UK på sin tredje prøvestart. Totalt i UK ble det 3 x 1. UK, 4 x 2. UK, 1. premie ND Semi og derav deltager i ND Finale 2019. AK karrieren ble kort med 2 x 1. AK høyfjell vinter på de to første startene.
Ante fikk 1 VK m CK på Saltfjellet høsten 2020.

På vinteren 2021 ble det 2. VK kval og 1. VK finale på Rypeprøven til Malvik. Videre den sesongen 1. VK m CK på Lifjellprøven april 2021. Og nå i vinter ble det 1 VK m CK kval på Fosenprøven, og dermed det siste Ante trengte for sitt Jaktchampionat. Ante har også et CERT fra utstilling som unghund.

Ante er en rolig familiehund, er brukt mye i avl og ser ut til å avle god jaktlyst og flinke viltfinnere. Takk til oppdretter Pål Morten Holden i Kennel Rørosvidda og til hannhundeier Harry Hansen for at jeg fikk ta del i dette etter mitt skjønn svært vellykkede kombinasjonen som ga disse gode jakthundene.

NGK gratulerer så mye til alle sammen – eier Steinar og oppdretter Pål. Lykke til videre!

Relaterte artikler

Meny