Topptreff Sør 2022 er historie

En helg med strålende vær, hyggelige mennesker og ikke minst meget gode gordonsettere kan oppsummere Topptreff Sør 2022.

Allerede første dag annonsen for årets Topptreff ble lagt ut skjønte arrangementskomiteen at noe spennende var i gjerdet. Alle overnattingsplassene ble booket første dagen. Videre rant påmeldingen inn og rekordraskt ble arrangementet fulltegnet. Dette kom til å bli bra.

Værmelding tegnet et bilde av en helg med strålende vær, om noe varm. Dette slo til og fjellet badet tidvis i sol. Heldigvis var også vinden på plass slik at forholdene og dagene ble fine for hunder og førere. Hver av arrangementets dager var fem partier ute i terrenget. Takseringen hadde hatt gode resultater, noe også deltakere fikk se på nært hold gjennom helgen. Noen av partiene følte nok at fjellet kokte i fugl, og for de unge hundene ble mye tid brukt på ro og avkobling etter mange inntrykk.

Etter to år med restriksjoner og en del regler rundt det sosiale, var det godt at dørene inn til Gordon Castle igjen kunne stå vid åpne. Sosiale og tvilelige kvelder er en av de store gledene med et slikt arrangement. Her er det lave skuldre og erfaringer og historier kan deles. Endelig er vi tilbake der vi skal være også på denne fronten. Lørdagen jegermiddag fylte stuen og ekstra stoler og bord måtte skaffes fra loftet.

Særdeles gledelig er det for arrangementskomiteen at det denne helgen var så mange gode, unge gordonsettere i fjellet. Tilbakemeldingene fra alle instruktørene var at det i år var et spesielt godt år hva gjelder talenter på søk og viltfinnerevne. Gordonsetteren går en god tid i møte med andre ord. Helgen er lagt opp til mye individuell oppfølging hva gjelder hundens egenskaper og fører/eiers ønsker og ambisjoner. Dette gjorde at også tilbakemeldingene fra deltakere var gjennomgående positive.

Søndag gikk finalepartiet ut, som de siste år, på «5er-terrenget». For flere var dette først møte med fuglehundsportens konkurranseaspekt. Med dyktige hunder og mye fugl i terrenget, fikk Topptreff Sør 2022 en pall som fylte trappen til Gordon Castle. Hele seks hunder endte denne søndagen opp med premie. Pallen ble som følger:

Vinner Topptreff Sør 2022: Pointmanns I am Bayas – Anne Tollefsen
2. plass: Rørosviddas Aya – Rune Albrigtsen
3. plass: Gullura’s Rago – Chris Pettersen
4. plass: Pointmanns Karma Killer – Frode Sawert Amdahl
5. plass: Åspelia’s E Ilo – Petter Davidson
6. plass: Svartkulpens NA Miling – Gina Ellingsen

Arrangementskomiteen gratulerer de premierte og vil samtidig takke hver og en av deltakerne som var tilstede under helgens arrangement. Dere bidro alle til den fantastiske stemningen som det var under helgen. Takker også instruktørene som time etter time går i fjellet for å instruere andre ekvipasjer i stedet for å gå med egen hund; Britt Einarsen, Maja Kolsum, Pål Kristian Andersen, Stein Jørgensen, Jens Anders Onstad, Fredrik Weberg-Larsen og Thomas Tollefsen. Også en stor takk til Henrik Myrtun som også i år stiller med enorm hjelp på hyttene og på kjøkkenet.

Arrangementet hadde også stor hjelp av sponsorene Royal Canin, Oslo Dyrebutikk og Kristiania Gormet. Tusen takk til dere alle.

Relaterte artikler

Meny